Tsjamkedykje 4, 8561 HA, Balk, Nederland
Telefoon: 0031 (0) 514 601 918

Balk

Balk is één van de schilderachtige dorpjes gelegen aan de rivier De Luts. Balk is een gezellig dorp waar prachtige 17e en 18e - eeuwse trap- en halsgevels te bewonderen zijn.

In het centrum van Balk kunt u uitgebreid winkelen. Voor een hapje of drankje kunt u terecht in één van de gezellige restaurants. Voor de jeugd zijn er discotheken en bars aanwezig.

De Luts

De Luts, is een klein riviertje dat vroeger het water van de hoge Gaasterlandse gronden afvoerde. Later werd de Luts gekanaliseerd, en werden diverse streekproducten hierlangs vervoerd. Vandaag de dag is de Luts alleen nog maar voor de pleziervaart opengesteld.

De Luts is tegenwoordig een verstilde, met lindebomen omzoomde gracht. Als haar water zo stijf bevroren is dat ze de rijders van de Elfstedentocht kan dragen, wordt zij voor even één van de drukste grachten van ons land.

Gaasterland

De naam Gaasterland is ontleend aan de gaasten. Dit zijn hoge keileem en zandgronden, opgestuwd door skandinavisch landijs zo’n 135.000 jaar geleden.

Deze gaasten liggen tussen het open polderlandschap van de Friese meren en de grote watervlakte van het IJselmeer en zorgen voor een sterk golvend landschap. Staand op de hooggelegen punten heeft u schitterend uitzicht over land en water.

Kenmerkend voor de gemeente Gaasterland is de veelheid van bos en water. Dit maakt Gaasterland uitstekend geschikt voor de recreatie. Te meer omdat deze combinatie van bos en water aan ons gebied een aantrekkelijk en een van de rest van Friesland afwijkend karakter geeft. De rijke historie van Gaasterland laat zich als het ware aflezen van de vele monumentale panden die u er aantreft. Vooral in Balk en Sloten vindt u vele prachtige trap- en halsgevels. Daarom is de oude kern van Balk aangewezen als beschermd dorpsgezicht en de gehele oude stadskern van Sloten als beschermd stadsgezicht.

Contact informatie

Heeft u naar aanleiding van uw bezoek aan onze website nog vragen, of wenst u aanvullende informatie, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u dan graag verder!

Camping Yn ´e Finne,
Tsjamkedykje 4
8561 HA Balk

Telefoon: 0031 (0) 514 601 918
E-mail:

Locatie